Barcelona, Ravintola

Treffit huojuvassa tornissa – Ravintola Torre d’Alta Mar

Kerroin viikko sitten tulevasta hääpäivästämme ja siitä, kuinka en tiedä, että miten sitä viettäisimme. Hyvällä ruoalla voi tunnetusti juhlistaa melkeinpä mitä vaan, joten ravintolaanhan me sitten suuntasimme, ylhäälle torniin, jonne noustaan hieman kolisevalla hissillä ja jossa vesilasin pinnasta näkee, kuinka torni huojuu. Ravintola Torre d’Alta Mar Barcelonetalla oli elämys paitsi ruoan myös maisemien puolesta!

Torre de San Sebastian

 

Torre d’Alta Mar löytyy siitä Barcelonetan päässä olevasta tornista, josta lähtee pieni punainen telekabiini Aeri del Port eli Teleférico del Port Vell. Kirjoitin siitä pari – kolme vuotta sitten, ja tämä pikkuinen punainen hissinkoppero on hauska elämys täällä Barcelonassa, suosittelen. Tämä torni, Torre de San Sébastian, ja koko telekabiinisysteemi rakennettiin vuoden 1929 maailmannäyttelyyn yhdistämään ranta ja Montjuicin kukkula toisiinsa ja nykyisin se on kovasti turistien suosiossa. Kiva tapa päästä rannan hulinasta Montjuicin rauhaan!

Ravintola on toiminut tornissa vuodesta 2002 saakka. Se on telekabiinin päätepysäkin yläkerrassa ja sinne mennään eri ovesta kadulta ja omalla hissillä. Torni on hiukan huojuva ja etenkin, kun telekabiini tulee tai lähtee tornista, jalkojen alla tutisee kevyesti. Mitenhän korkeanpaikankammoiset pärjäisivät täällä…

Teleferico

 

Maisemat sekä ravintolasta että punaisesta telekabiinista ovat huikeat. Ravintola on 75 metrin korkeudessa ja sieltä näkee koko Barcelonan ja myös merelle ja tietysti Montjuicille, 360 astetta. Kaupunki näytti jälleen hieman eriltä, kun sitä katsoi tästä suunnasta. Näin syyskuun lopulla rannalla oli vielä auringonpalvojia ja satamassa näkyi hulppeita aluksia. Ennen muiden asiakkaiden tuloa ehdin kierrellä ympäri ravintolaa ihailemassa maisemia ja harmitti, ettei ollut kännykän kameraa kummempaa vehjettä mukana. Ihan mahtavat maisemat!

Barcelona rantaBarcelonetaTorre d'Alta MarBarcelona from above

 

Torre d’Alta Mar osoittautui ihan täydelliseksi hääpäivälounaspaikaksi: ruoka oli hyvää ja kaunista (ravintola löytyy Michelin-oppaasta), paikka oli kivan modernisti sisustettu ja elämys oli mieleenpainuva. Olimme paikalla heti, kun lounasaika alkoi kello 13  ja silloin siellä oli hyvin rauhallista. Asiakkaita alkoi tulla vasta siinä vaiheessa, kun odottelimme jälkiruokaa. Suurin osa näytti turisteilta, mutta oli siellä muutama pukuherrakin tullut paremmalle lounaalle.

Minä otin päivän lounaan, joka maksoi 39 euroa ja johon kuului kaksi alkuruokaa, valinnainen pääruoka ja jälkiruoka sekä lasi viiniä, kahvi ja apero. Olin etukäteen ilmoittanut keliakiastani ja sain myös lämmintä gluteenitonta leipää. Alkupaloiksi sain ensin hanhenmaksaa ja sitten paahdettuja kasviksia, pääruokana oli possua selleripyreellä. Jälkkäri oli jotain ihanaa, josta en edes tiedä, mitä se oli. Ehkä jotain laventelimoussea, en tiedä, nättiä ja herkullista kuitenkin! Mies tilasi ruoat listalta ja hänkin oli tyytyväinen annoksiinsa. Ainakin jotain mereneläviä hän söi. Pienistä, sievistä annoksista sai vatsansa ihan täyteen, eikä todellakaan tarvinnut mennä mäkkärin kautta kotiin. Oli erinomaista ruokaa!

Torre de Alta MarTorre de Alta MarKaunis jälkiruoka

 

Sellainen hääpäivälounas oli se. Muuten emme mitään erikoista juhlapäivänä tehneetkään, mitä nyt aamulla kävimme pelaamassa tennistä ja lounaan jälkeen kävelimme ympäri kaupunkia. Sellaista leppoisaa laatuaikaa ilman lapsia.

Kippis seuraaville viidelletoista vuodelle, olkoon ne yhtä tapahtumarikkaita!

Hääpäivä

 

Ravintola Torre d’Alta Mar sijaitsee Barcelonetalla osoitteessa Passeig Joan de Borbó, 88 ja sen nettisivut löytyvät osoitteesta www.torredealtamar.com.

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.