Italia

Trieste osa 1 – Yleisnäkymiä

Tiedän viljeleväni ihan liikaa sana ihana täällä blogin(kin) puolella, mutta toisinaan se on ihan oikeutettua. Vai mitä sanovat ne, jotka ovat käyneet Italian Triestessä, onko tämä kaupunki ihana? Minusta todellakin on!

Trieste

 

Tällaiselle vanhojen kauniiden talojen rakastajalle Trieste on täydellinen. Joka puolella on huolellisesti entisöityjä, siistejä rakennuksia, kapeita kujia ja pieniä yksityiskohtia.Tähän kun vielä ympätään sininen Adrianmeri, kaupungin takana kohoavat kukkulat ja monet kahvilat, niin tunnen olevani kuin kotonani. Itse asiassa Trieste ei tunnu ollenkaan Italialta, sillä kaupungissa on vahva itävaltalaisfiilis, johon sekoittuu Kroatiaa, Sloveniaa ja ties mitä naapurimaata. Paikoitellen rakennuksista tuli myös Helsinki mieleen, aika hassua.

TriesteTriesteTrieste

 

Koska Trieste on niin valtavan kuvauksellinen, en saa mitenkään kaikkea sanottavaani sanottua yhdessä postauksessa. Olkoon tämä siis postaus numero yksi! (Myös hotellin wifi kiukuttelee, enkä saa kuvia ladattua ilman totaalista hermojen menetystä.)

Lähtiessäni tutkimaan kaupunkia halusin nähdä sen jostain ylhäältä. Näin olen tehnyt monen muunkin kaupungin kohdalla, mieleen tulee viime ajoilta ainakin Munchen ja Geneve. San Giuston eli Pyhän Justuksen katedraali sijaitsee pienen kukkulan päällä aivan Triesten vanhankaupungin tuntumassa ja sinne pääsee näppärästi portaita ja kivisiä katuja kävellen. Kirkon kellotorni ei ole kovin korkea, mutta sieltä on mukavat näkymät joka suuntaan. Pääsymaksu torniin on 1,50 euroa, ja sinnehän minä kipusin.

Katedraalin vieressä on San Giuston linna, jonka sisällä on museo ja muutakin mielenkiintoista, mutta aika ei antanut myöten sen tutkimiseen.

TriesteTriesteTriesteTriesteTrieste

 

Kaupunkia ja ympäröiviä maisemia olisi mahdollista katsella vieläkin korkeammalta, nimittäin nousemalla raitiovaunun kyytiin ja ajamalla kohti Opicinan kylää. Minä en taida sielläkään ehtiä tällä reissulla käymään, mutta bloggaajakollega Historia de Viajes -blogista kävi tänä kesänä ja kirjoitti reissusta raportinkin.

Trieste sijaitsee siis Välimeren rannalla, mutta rantakaupunki siinä mielessä, mitä sillä yleensä ymmärretään, tämä ei ole. Uimaan ei pääse, sillä ranta on siistiä, kivettyä bulevardia. Kaikenlainen turistikrääsä puuttuu tästä kaupungista ja tunnelma on näin elokuussakin rauhallinen ja jotenkin jopa elegantti. Turisteja kyllä on, mutta sellainen hikinen ihmismassa puuttuu.

TriesteTriesteTrieste

 

Aivan rannalla sijaitsee Triesten pääaukio, Piazza dell’Unità d’Italia, joka on varmasti yksi maailman kauneimmista aukioista. Aukion reunoilla on terasseja ja illalla aukio on kauniisti valaistu.

TriesteTrieste

 

Lähellä olevassa tornirakennuksessa, Salone degli Incantissa, on meneillään näyttely kahvista. Enpä tiennyt ennen sitä, että Trieste on yksi merkittävimpiä paikkoja Euroopan kahviteollisuudessa. Esimerkiksi kahvimerkki Illy on täältä kotoisin. Kahviloita kaupungilla todellakin piisaa ja kaikille juomilleni cappuccinoille annan täyden kympin!

Trieste

 

Koska Trieste sijaitsee aivan tässä Slovenian rajalla, taidan ottaa nyt sateenvarjoni – kyllä, taas sataa – ja lähteä iltapalalle Slovenian rannikolle, aika ihanaa sekin. Arrivederci!

Trieste

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

4 thoughts on “Trieste osa 1 – Yleisnäkymiä

  1. Voi tämä on jostain syystä mennyt aivan ohi. Trieste oli kerrassaan ihana ja munkin mielestä sekoitus vaikka mitä lähinaapureita. Sielläkös oli tuollainen kirkkokin, hyvä että näki kuvia täältä :D. Itse kipusin viimeisenä iltana tuonne linnaan. Sinne oli tehty jonkinlainen drinkkipaikka joten ilmaiseksi pääsi kivasti nappaamaan nopeaa muutaman kuvan. Tämä kaupunki tosiaan ansaitsee myös toisen postauksen!
    Kiitos linkkauksesta : )

    1. Eipä kestä :). Trieste oli hieno kaupunki, tykkäsin tosi paljon. Kuvia on muistikortilla satoja ja niiden lisäksi satoja myös Venetsiasta, mutta enköhän ensi viikolla ehdi käymään niitä läpi!

  2. Niin on kirkasta että melkein häikäsee… 😀 Piti ihan kartasta tarkistaa, missä Trieste tarkalleen ottaen sijaitsee (on tämä Euroopan maantiede vähän hakusessa!). Historiallinen italialaiskaupunki vailla turistimassoja – kuulostaa unelmalta!! Taas yksi kohde Italiassa lisää, mikä olisi mielenkiintoista nähdä! Harmi, etten juo ollenkaan kahvia; menisi nuo cappuccino-nautinnot sivu suun, mutta ehkä vain nuuhkisin niiden tuoksuja! (Jostain syystä pidän kyllä kahvin tuoksusta, mutta en voi sietää sen makua…)

    1. Minäkin opettelin kahvinjuonnin vasta ihan muutama vuosi sitten, sosiaalisesta paineesta, ja nyt en kyllä parempaa tiedä kuin oikein laadukas kuppi kaffeta hyvässä seurassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.