Kalifornia, USA

Tukikohtamme San Franciscon lähellä – Pacifica, Kalifornia

Lomaltapaluumasis alkaa pikkuhiljaa vähän taittua ja tässä kovasti jo odottelen, että koulut alkavat viikon päästä ja arki normalisoituu kokonaan. Unirytmini on vieläkin kummallinen lähinnä pitkän kesäloman, ei niinkään jetlagin takia, enkä ole päässyt vielä kiinni normaaliin kirjoitustapaani eli siihen, että herään ennen muuta perhettä ja kirjoittelen hiljaisuudessa tunnin, pari. Myös tekniset ongelmat ovat rajoittaneet bloggailuharrastusta: kun yhtä aikaa täyttyy tietokoneen kovalevy, kone herjaa ison päivityksen tarvetta ja käsiteltävänä on satoja kuvia, niin ei paljon naurata. Nyt on läppäri kuitenkin taas ajantasalla, olen löytänyt pieniä hetkiä kuvien läpikäymiseen ja voin kirjoittaa ensimmäisestä tukikohdastamme Kalifornian reissulla, ja se oli pikkukaupunki nimeltään Pacifica!

Kun etsimme majapaikkaa San Franciscosta, emme itse asiassa halunneet majoittua ihan kaupungin keskustassa, vaan halusimme talon, jossa olisi edes pieni piha, ja joka sijaitsisi joko lähellä rantaa tai sitten rauhallisessa lähiössä, jossa asuu ihan tavallisia ihmisiä elämässä ihan tavallista arkeaan. Monen mutkan ja mahdollisen virheen kautta (iso kiitos neuvoista Viinilaakson Paula) valitsimme reissun ensimmäisen, reilun viikon mittaisen majoittumisemme Pacificasta, alle puolen tunnin ajomatkan päästä San Franciscosta, ihan Tyynen valtameren rannalta. Ja Pacifica oli meille aivan nappivalinta: sieltä oli helppo tehdä retkiä sekä San Franciscoon että Piilaaksoon ja illalla sai rauhoittua rennoissa lomatunnelmissa pienessä, hiljaisessa rantakaupungissa kauniiden maisemien äärellä!

Pacifica

Pacifica Highway 1:n varrella

Vaikka Pacificaan ajelee San Franciscosta alle puolessa tunnissa Pacific Coast Highwayta, sitä todella kaunista ja kuuluisaa tietä pitkin, tuntuu kuin olisi jossain paljon kauempana. Kaikki häly ja hulina unohtuu, kun meren kohina kuuluu aamupalapöytään ja illalla voi kävellä minuutissa rantaan katsomaan auringon tipahtamista mereen. Siinä samalla voi yrittää bongailla delfiinejä tai vaikka valaita, joita kumpiakaan me emme harmi kyllä nähneet.

Pacifica
Pacifica

Meidän pieni punainen rantamökkimme sijaitsi Sharp Park Beachilla. Sharp Parkin tärkein juttu taitaa olla sen 350 metriä pitkä kalastuslaituri, Pacifica Municipal Pier, joka on ilmeisesti yksi Kalifornian parhaimmista kalojen määrän ja laadun perusteella. Laiturilta ongitaan mm. juovabassia ja lohta ja myös ravustuskausi on suosittu. Laiturilta on nähty valaita ja haita, mutta me näimme tosiaan vain paljon pelikaaneja ja ihmisten ylös kiskomia kalansaaliita.

Pacifica
Pacifica

Sharp Park oli meille täydellinen paikka siinäkin mielessä, että pystyimme tekemään helposti pitkiä kävelyretkiä kotiovelta. Sharp Park Beachilta lähtee ihania kävelyreittejä Mori Pointille, kukkulalle, joka erottaa Sharp Park Beachin muista Pacifican osista ja josta on aivan mielettömän hienot maisemat etenkin auringonlaskujen aikaan.

Mori Pointilla on paljon hyviä ja helppoja kävelypolkuja ja Samppaa taisi vähän kuumotella maastopyöräpolut. Näin iltakävelyillä pikkuisia pupuja, ja täällä asuu myös uhanalaisia sukkanauhakäärmeitä (San Francisco garter snake) ja harvinaisia sammakoita (California red-legged frog), joita en välttämättä olisi halunnut nähdäkään. Tuuli oli taivuttanut puut pysyvästi vinoon, ja täällähän todellakin tuuli. Iltakävelyille oli hyvä ottaa lämmintä päälle, vaikka olikin heinäkuu.

Pacifica
Pacifica
Pacifica
Pacifica

Me emme harrasta surffailua, mutta luin, että Pacifica on San Francisco Bay Arean parhaita surffipaikkoja, ja surffareita näkyikin joka puolella. Aloittelijat pyörivät Linda Mar Beachilla, ja taitavammat surffarit löytävät aaltoja Rockaway Beachilta ja myös Sharp Park Beachilta, jossa en kyllä itse nähnyt juurikaan surffareita, enkä edes uimareita.

Pacifica

Pacificasta löytyy kaupat ja palvelut, ja keskiviikkoisin järjestetään Farmer’s Market Rockaway Beachilla. Me ostimme ruokamme Safeway -ketjun ruokakaupasta ja pari kertaa kävimme naapurikaupunki Daly Cityn Targetissa täydentämässä varastoja, ja samalla kiertelimme muita kauppoja. Sharp Park Beachilla on myös kivasti ravintoloita ja kahviloita, joissa emme kylläkään käyneet, sillä kokkasimme omassa keittiössämme, ja ainakin yksi leipomo. Pacifican kauppoja emme kierrelleet lukuun ottamatta kirppistä/antiikkikauppaa, jossa oli vaikka mitä ihmeellistä rompetta. Ja jos sivistystä haluaa, niin Pacificassa on pieni museo, Pacifica Coastside Museum vanhassa kirkossa. Ja pieni knoppitieto: Pacifican ystävyyskaupunki on Katalonian Balaguer.

Pacifica

Pacifican lähiseudulta löytyy paljon kaunista katseltavaa. Half Moon Bay, pieni kaupunki noin parikymmentä minuuttia Pacificasta Highway 1:stä etelään on kiva. Kävimme siellä ajelemassa muutaman kerran, mm. tutkimassa vanhaa Main Streetiä, josta löytyi mukavia kahviloita, sekä vilkasta satamaa, jossa sielläkin näimme yhden merileijonan uimassa veneiden keskellä.

Half Moon Bay
Half Moon Bay
Half Moon Bay
Half Moon Bay
Half Moon Bay

Ja tietysti merimaisemat ovat joka paikassa ihan käsittämättömän hienot. Oli melkein aivan sama, että mistä kohdasta ajaa rantaan katselemaan maisemia, aina oli yhtä nättiä. Ja rauhallista: vaikka oli tosiaan heinäkuu ja San Francisco oli lyhyen ajomatkan päässä, niin missään ei ollut ihmisiä tungokseksi asti (tai no ehkä uimarannalla viikonloppuna). Kerrassaan ihanaa seutua, valitsisin tämän alueen uudestaankin tukikohdaksi San Francisco Bay Arean tutkimiseen!

Half Moon Bay
California Coast
California
California sunset

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

4 thoughts on “Tukikohtamme San Franciscon lähellä – Pacifica, Kalifornia

  1. Onpa tosi kauniita rantamaisemia! Kalifornian rannikkoa pitäisi joskus kyllä päästä kiertämään. Hitsit, kun noilla maailman kulmilla olisi niin paljon ihanaa nähtävää!

    Nousiko tuolta reissultanne joitain erityisiä lempikohteita?

  2. Pacifica on kyllä ihana paikka! Kiva että löysitte mukavan majoituksen, ja kiitos linkkauksesta. Olipa hassua, että tänään näin juuri kaverin feedissä tuosta Mori Pointista ja ajattelin, että tuolla voisi olla kiva patikoida. Ja sitten se oli samana päivänä blogissasi. Ehkä tämä nyt on joku enne, että sinne on mentävä.. ha ha. Half Moon Baystä olemme etsineet joskus taloa, mutta toistaiseksi ei olla päästy sinne muuttamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.