Elämän pienet ilot, Unkari

Unkarilainen lounas – Ystävien kanssa

Meillä on kavereiden kanssa eräänlainen ruokapiiri: järjestämme kansainvälisiä lounaita. Lounaalla on teemana maa, josta joku meistä on kotoisin, ja muiden pitää valmistaa jotain maalle tyypillistä ruokaa. Meillä on ollut jo italialainen lounas, sekä kerran lounas, jolle jokainen toi oman maansa ruoka-annoksen, ja nyt oli vuorossa unkarilainen ruokakulttuuri. Haasteellinen tehtävä, sillä ainakaan minä en tiennyt unkarilaisesta ruoasta muuta kuin gulassin ja paprikat. Haastavuutta lisää myös se, että ruoan jälkeen valitaan voittaja-annos eli joku on toisia parempi kokki.

Vinkkejä antoi mm. tämä Buzzfeedin lista. Tarjolla oli gulassia, palacsinta-lettuja, pörkölt-muhennosta, rantótt sajt -paistettua juustoa, rakott krumpli -peruna-liha-muna-juustopaistosta… Lisäksi oli erilaisia juustoja, leipää, leikkeleitä ja tietysti juomia.

Unkarilainen lounas

Unkarilainen lounas

 

Päätin vasta hetkeä ennen lounaan alkamista mennä mukaan (hiihtosesonki, suunnitelmien teko viikonlopuille on aika mahdotonta), joten en ehtinyt kokata itse mitään. Niinpä menin unkarilaiseen Paprika Gourmet -deliin ja pyysin kaupantätiä myymään minulle jotain oikein hyvää perusunkarilaista herkkua. Ostin tosi hyvää pastramia, ja täti ehdotti, että sivelen siivut paprikasinapilla ja teen rullia. Ostin myös pullon unkarilaista valkoviiniä sekä lettujen päälle suklaa-konjakki-kirsikkahilloa ja paprikahilloketta.

Unkarilainen lounas

 

Voittaja-annokset: paprika-makkarasoosi ja paistetut juustot. Kokit olivat Makedoniasta ja Puolasta.

Unkarilainen lounas

 

 

Kuivin suin ei tarvinut olla, ja oluenjuojille oli myös olutta.

Unkarilainen lounas

Unkarilainen lounas

 

Seuraavaksi taitaa olla saksalaisen lounaan vuoro tai mahdollisesti suomalaisen. Siinäpä sitä onkin kavereille haastetta keksiä suomalaisia ruoka-annoksia. Lihapullia, lohta, pullaa… Ja paljon pottuja!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.