Katalonia, Retkeily

Uuden vuoden toivotus ja muutama myöhästynyt ruskakuva

Vuosi 2020 on vihdoin lopussa, ja onhan tämä ollutkin vuosi, jota ei koskaan tulla unohtamaan! Kun vuosien päästä joku kysyy, että mitäs teit vuonna 2020, niin varmaan meistä melkein jokainen voi vastata rehellisesti, että enpä juuri mitään! Olin kotosalla, vietin paljon aikaa läppärillä ja telkkarin äärellä, kävelin kilometritolkulla kaupungin katuja, enkä nähnyt juuri ketään kavereita.

Kuulumisia ei siis juurikaan ole. Meille kuuluu ihan hyvää, olemme pysyneet terveinä ja viettäneet hiljaiseloa kotona. Lapset ovat käyneet koulua koko syksyn normaalisti, tosin kynnys saikkupäivän viettoon on ollut matalampi. Pienestäkin flunssasta on tytöillä ollut lupa jäädä kotiin. Nuoremmalle on tehty kerran koronatesti, joka oli negatiivinen, me muut olemme toistaiseksi selvinneet ilman nenänkaivelua. Aikuisilla etätyöt jatkunee vielä pitkään.

Meillä täällä Kataloniassa on tälläkin hetkellä tiukat rajoitukset päällä. Emme saa poistua Barcelonèsin alueelta, johon kuuluu Barcelonan lisäksi naapurikaupungit Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Bèsos ja L’Hospitalet de Llobregat. Melkoista betoniviidakkoa siis, mutta onneksi alueen laitamille mahtuu myös vihreitä plänttejä, joissa olemmekin nyt joululomalla ulkoilleet. Eilen teimme aurinkoisen päiväretken kaveriperheen kanssa ja siinä laskimme, että ystävät, joiden kanssa olemme viettäneet aikaa maaliskuun jälkeen, voi laskea kahden käden sormilla. Kaikki ovat omissa oloissaan, omissa kuplissaan, niin mekin.

Viimeksi pääsin kaupungin ulkopuolelle retkeilemään marraskuussa, kun käytimme miehen kanssa yhden arvokkaista lomapäivistä juurikin ulkoilua varten, ja nämä postauksen kuvat ovat siltä reissulta. Menimme päiväksi Montsenyn luonnonpuistoon ja ai että teki hyvää olla muutama tunti vihreän (ja vähän myös ruskan värien) ympäröimänä. Nyt joululomalla oli tarkoitus päästä vuorille ja metsiin (ja omalle mökille, joka ei sitten kuitenkaan koronan vuoksi ehtinyt valmistua tämän vuoden puolella), mutta juuri ennen joulua rajoituksia tiukennettiin ja niinpä loma pyöritään sitten tosiaan Barcelonèsin sisällä.

2020 on ollut monin tavoin kummallinen, ja paljon on ajatukset ja fiilikset ehtineet muuttua vuoden mittaan. On ollut suurta huolta ja ahdistusta, turhautumista, kiukkua, suruakin, mutta myös paljon uusia oivalluksia, uuden löytämistä ja olemassa olevien asioiden arvostamista. Vanhasta luopuminenkin on tehnyt hyvää.

Olemme paljon miettineet miehen kanssa, että minkälaista elämää haluamme elää ja mikä on oikeasti tärkeää. Olen pohtinut vapauden ja vastuun käsitteitä, ne kun ovat tänä vuonna konkretisoituneet etenkin täällä, jossa elämää on rajoitettu kovalla kädellä ja tilanteen rauhoittuminen on loppuviimein jokaisen vastuulla. On ollut pakko muuttua kärsivällisemmäksi ja opetella vain hyväksymään idioottimaisetkin rajoitukset, jotka meille on asetettu. Turhaan kiukuttelen niitä vastaan, kun asiat nyt on vaan näin, parempi käyttää sekin energia johonkin muuhun. On ollut pakko opetella hengittelemään syvään ja antaa typerien ihmisten someränttäilyjen ja sääntöjen rikkomisen vain olla. On ollut pakko opetella olematta katkera, kun muualla rillutellaan miten huvittaa ja me jumitamme kotona, emmekä saa viikkoihin hengittää raitista ilmaa ja olla ilman maskia. On ollut pakko keksiä tekemistä kotikulmilla ja opetella nauttimaan kotona olosta, ilman matkustamisen ja uusien elämysten tuomaa suurta iloa. On ollut pakko opetella olemaan tekemättä tiukkoja ja tarkkoja suunnitelmia ja aikatauluja, koska elämästä ei koskaan tiedä. Parempi on sopeutua elämään tilanteen mukaan ja tarttua hetkeen silloin, kun se on mahdollista. Turha sitkutella ja jälkiviisaana jossitella! Turha myös katkeroitua, kaikki me ollaan tässä samassa uppoavassa veneessä. Ja on ollut ilo huomata, että vuosi meni nopeasti, me ja läheisemme väistimme pahimmat iskut ja me selvisimme vuodesta suht täysijärkisinä!

Toivonkin meille kaikille paljon parempaa vuotta 2021! Jos ja kun rokotukset alkavat tehota ja tilanne saadaan jonain päivänä hallintaan, olkoon vuosi täynnä yhteistä aikaa ystävien kanssa, ravintolaillallisia, konsertteja, halauksia, vapautta liikkua ja harrastaa ja valtaa päättää itse omista asioista! Hyvää uutta vuotta 2021!

Montseny
Montseny
Montseny
Montseny
Montseny
Montseny
Montseny

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.