Andorra, Laskettelu, Outdoors

Talven viimeiset laskut – Vallnord, Andorra

Tämän talven viimeiset laskettelut Pyreneillä ovat nyt osaltani takana. Edessä on vielä muutama mutkamäki Chamonix’ssa Alpeilla, mutta Pyreneille palaan näillä näkymin vasta lumien sulamisen jälkeen. En malta odottaa ensi kesän retkiä!

Laskettelimme viikonloppuna Vallnordissa, Andorrassa. Vallnord on toinen Andorran suurista laskettelualueista. Toinen on Grandvalira, jossa kävimme viimeksi helmikuussa. Olemme aiemmin käyneet Vallnordissa hiihtämässä vain kerran, mutta kesäisin useampaankin otteeseen. Vaellusreitit ovat hienoja. Oikein oli mukavat mäet ja olosuhteet Vallnordissa näin talvellakin. Tai no, oli tosi lämmin sää ja lumi oli aikamoista sohjoa iltapäivällä, mutta onneksi me olimme heti aamusta liikkeellä ja saimme nauttia hyvistäkin laskuista.

Vallnord

 

Vallnord koostuu kahdesta alueesta: Arcalíksesta ja Arinsal-Palista. Arinsalin ja Palin rinteet on yhdistetty toisiinsa telekabiinilla. Me nousimme mäkeen Arinsalista, mutta kävimme myös Palin puolella. Arcalís olisi ollut ajomatkan päässä, mutta käsittääkseni olisimme päässeet samalla lipulla sinnekin laskettelemaan. Pelkästään Arinsal-Palissa oli ihan riittävästi laskettavaa yhdelle viikonlopulle, rinteitä on 63 kilometriä ja korkeuseroa yli tonni.

Vallnord

 

Tämäkin Andorran laskettelukeskus on iso ja jotenkin ne ihmismassat vaan hukkuvat sinne. Hisseihin ei tarvinut juurikaan jonotella. Väkeä kuitenkin oli terasseilla aurinkoa ottamassa ja hiihtokoululaisporukoita näkyi paljon. Alla olevassa kuvassa on ehkä söpöimmät laskettelijanalut, joita olen koskaan nähnyt!

Vallnord

 

Lunta oli vuorilla melko vähän. Tuuli, lämpimät kelit ja ehkä vesisateetkin ovat vieneet suuren osa jo satanutta lunta pois. Andorran hiihtokeskukset ovat korkealla, joten niissä kyllä lumi riittää, mutta muut Itä-Pyreneiden keskukset ovat vähän hätää kärsimässä.

Vallnord

Isosisko suuttui minulle, kun sanoin yhden häntä nuoremman kaverin laskevan paremmalla tekniikalla kuin hän. Meidän tytöt laskevat varmasti ja nopeasti, mutta kyllä heistä huomaa, etteivät he ole käyneet hiihtokoulussa. Mietimmekin, että seuraavalla kerralla laittaisimme tytöt pariksi tunniksi hiihtokouluun oppimaan tekniikkaa. Hiihdonopettajalle he eivät ehkä uskaltaisi jankuttaa vastaan samalla tavalla kuin iskälle!

Vallnord

 

 

Hiihtokausi on siis minun osaltani ainakin Pyreneillä nyt pulkassa. Hyvä talvi takana!

Vallnord

Vallnord

Vallnord

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

48 thoughts on “Talven viimeiset laskut – Vallnord, Andorra

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.