Outdoors, Retkeily

Valmistautumista vaellukselle

Tämän kesän tiukin rutistus  on edessä: 60 kilometrin vaellus ylhäällä Pyreneillä, noin 2500-3000 metrin korkeudessa. Pohjakuntoni on huonohko, sillä kesäkuu on mennyt sairastellessa, mutta onneksi reitti ei ole kovin vaikea, ja jos ei muuten niin kiukulla ja silkalla tahdonvoimalla kampean itseni perille. Kunhan nyt toipuisin pienestä operaatiosta, joka jalkaani tehtiin vastikään, ja toivunhan minä, enää on pieni laastari jäljellä suojaamassa leikkaushaavaa.

Valmistautumista vaellukselle

 

Kävelemme Carros de Foc -vaellusreittiä yöpyen neljä yötä eri vuoristomajoissa. Olen kerran yöpynyt yhdessä majoista, Amitgesissa, siitä retkestä löytyy juttua täältä ja täältä. Samppa on ollut täällä myös talviaikaan hiihtorandolla, juttu reissusta löytyy Skimbaajan numerosta 5/2011. Yhteensä majoja on reitillä yhdeksän.

Reitti kulkee Parc Nacional d’Aiguestortes i Estany de Sant Maurici -kansallispuistossa, eikä reittiä ole pakko orjallisesti noudattaa. Mekin olemme muokanneet reitistä meille sopivan: jotkut päivät ovat pidempiä ja rankempia, mutta yhtenäkään päivänä ei tarvitse kiirehtiä. Tarkoitus on edetä hissukseen, nauttia hiljaisuudesta ja nollata ajatuksia.

Olemme varanneet etukäteen majat täysihoidolla (53 euroa per yö per pää). Saamme siis yöpyä yhteismajoituksessa ja hintaan kuuluu myös aamupala, illallinen sekä piknik-eväät vaellukselle. Suihkumahdollisuuskin löytyy majoilta, tosin en ole varma onko vesi lämmintä. Omia eväitä ei tarvitse juurikaan kantaa mukana. Ostin Suomesta gluteenittomia välipalapatukoita varalta kuitenkin mukaan, koskaan kun ei tiedä, miten erikoisruokavalio missäkin huomioidaan.

Vaikkei eväitä, telttaa eikä ruoanlaittovälineitä tarvitsekaan kantaa mukana, on tavaramäärän kanssa silti oltava tarkkana. Yhtään ylimääräistä grammaa ei huvita vuorilla kantaa mukana. Sääennuste lupaa vaihtelevaa, joten mukana on niin kevyttä vaatetta ja aurinkorasvaa kuin pitkää housua ja kuoritakkiakin. Nukkumista varten on mukana omat tyynyliinat ja silkkimakuupussit, täkit ja tyynyt löytyvät majoilta.

Toiveissa on, ettei tuvissa ole kovia kuorsaajia (korvatulpat check) eikä ilmavaivaisia. Emme myöskään toivo rakkoja emmekä muita vaivoja. Hienoja maisemia, rentoa mutta reipasta kävelyä ja kivaa tunnelmaa majoilla, kiitos!

Valmistautumista vaellukselle

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.