Barcelona, Ravintola, Viini

Vermutti – Lyhyt oppimäärä

Drinksujuttuja viikonlopun, joululomien ja ehkä myöhäisten pikkujoulujenkin kunniaksi!

Onko vermutti tuttu juoma? Ennen lounasta – tai koska vaan huvittaa – nautittava aromatisoitu väkevä viini tuntuu olevan kovin trendikäs, ja minäkin olen vuosi vuodelta päässyt enemmän tämän aperitiivin, etenkin sen punaisen ja makean version, makuun. Tälläkin viikolla kävin joululahjashoppailun lomassa kahvin sijaan vermutilla Casa Loleassa ja onhan se hyvä juoma, ei voi kieltää. Ja yleensä edullinen! Joulushoppailu ja tungos tuntuivat taas ihan siedettäviltä lasillisen jälkeen!

Vermutti

 

Vermutilla on pitkä historia. Sen päämauste on koiruoho, mutta seassa on myös muita yrttejä kuten vaikkapa kamomillaa tai katajaa. Aikoinaan juomaa käytettiin terveydellisistä(kin) syistä, viiniin liuotettujen yrttien ajateltiin nimittäin sisältävän terveyttä edistäviä aineksia. Juoman päämaat ovat Italia ja Ranska, mutta Espanjassakin vermutti on oikein suosittu aperitiivi. Vermuttia käytetään myös osana monia drinkkejä, kuten vaikkapa martinissa ja manhattanissa.

Vermuttia saa sekä punaisena (makea) että valkoisena (makea tai kuiva) versiona. Usein juoma tarjotaan jäiden, oliivin ja appelsiiniviipaleen kera matalahkosta lasista. Vermuttibaareissa kannattaa ihan mielenkiinnosta kokeilla talon omaa sekoitusta, eroja maussa nimittäin löytyy.

Ja Barcelonastahan näitä vermuttiin erikoistuneita paikkoja (vermuteria) löytyy, ja vermuttia saa toki lähes jokaisesta tavallisestakin kuppilasta! Lämpimästi suosittelen kokeilemaan, jos juoma on vielä tuntematon. Kokeile vaikka näitä:

Quimet i Quimet (C/ del Poeta Cabanyes 25)

Bodega 1900 (C/ Tamarit 91)

Carmelitas Vermuteria Raval (C/ Carme 42)

Senyor Vermut (C/ Provença 85)

Morro Fi (C/ Consell de Cent 171)

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.