Katalonia

Tapaninpäivän ajelulla ympäri Kataloniaa – Vic

Mikä onnenpäivä tänään olikaan: Meidän toipilaamme on jo siinä kunnossa, että pääsi ensimmäistä kertaa autonrattiin sitten marraskuun lopun onnettomuuden! Tuo autohullu ei taida ikinä olla ollut noin pitkään pois autohommista, eikä hän nyt potilaana ollessakaan malttanut olla lukematta autolehtiä ja selaamatta nettiä. Niinpä meillä on keväällä uuden auton osto edessä ja autokin on nyt valittu. Elämää miehen kanssa, huoh… Mutta toipuminen on tosiaan ollut nopeaa, fysioterapia on alkanut ja mies on kohta paremmassa kunnossa kuin ennen, vähän rautaisempi vain.

Vic

 

Sikäli ajokuntoon pääseminen sattui hyvään väliin, että pääsimme asiaankuuluvalle tapaninpäivän ajelulle, vähän tuulettumaan ja saamaan välimatkaa suklaavarastoihimme. Ajoimme ympäri Kataloniaa ja kävimme kahdessa kauniissa kaupungissa, Vicissä ja Manresassa. Jälkimmäisestä tulee juttua myöhemmin, nyt keskitytään Viciin!

Mikäli tutustuminen Kataloniaan kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti lisätä käytävien paikkojen listalle Vic. Viciin pääsee Barcelonasta junallakin (Estación Santsilta) ja hinta näyttäisi olevan reilusti alle kympin yhteen suuntaan. Matkaa tulee autolla noin 70 kilometriä, junalla menee puolisentoista tuntia. Ja maisemat matkan varrella ovat nätit.

Vic on asukasluvultaan suurinpiirtein Lohjan kokoinen (noin 40 000 asukasta), mutta kaupungit eroavat toisistaan melkoisen paljon. Vicin historia on pitkä ja vaikuttava. Se on ilmeisesti roomalaisten perustama ja kaupungista löytyy edelleen mm. roomalaisen temppelin rauniot noin 100-luvulta. Keskiajalla Vic oli tärkeä kauppapaikka ja keskiajan arkkitehtuuria löytyy kaupungista paljon. Nykyään Vic on Osonan piirikunnan pääkaupunki.

VicVic

 

Aurinkoisena tapaninpäivänä kaupunki oli hiljainen paikallisten ollessa notkuvien ruokapöytiensä ääressä. Olemme joskus käyneet Vicissä markkinapäivänä ja silloin kaupunki on aivan täynnä elämää, meteliä ja tungosta. Torikojuissa myydään paikallisia makkaroita, kuten fuetia ja llonganissaa, vihanneksia, pa de pessic -kakkua, käsitöitä ja vaatteita. Kunnon markkinameininkiä siis. Plaça Majorilla pidettävät markkinat ovatkin maineikkaat ja suositut, kannattaa siis tähdätä reissu markkinapäiväksi.

VicVicVic

 

Vicin vanhassakaupungissa on helppo kulkea. Vanhakaupunki rajautuu vanhan kaupunginmuurin jälkiä seuraaviin rambloihin ja myös pieneltä pätkältä Méder-jokeen, jonka ylittää kaunis roomalaisajan Pont de Queralt.

Vic

 

Kapeiden katujen risteyksistä löytyy opaskylttejä ja vanhaankaupunkiin on suunniteltu turistireitti (ruta turística), jota seuraamalla tulee nähtyä kaikki tärkeimmät nähtävyydet. Sieltä täältä löytyi myös QR-koodeja, joilla olisi saanut lisäinfoa paikoista.

VicVic

 

Katalonian lippuja näkyy täälläkin parvekkeilla.

Vic

 

Ja yksityiskohtia, pieniä kujia, vanhoja massiivisia puuovia ja monenlaisia patsaita löytyy vaikka millä mitalla!

VicVicVicVic

 

 

Vicin katedraali on sekoitus eri tyylejä ja se on sisäpuolelta hyvin vaikuttava (ja kylmänä päivänä lämmin ja hellesäällä mukavan viileä, ihan näin vinkkinä vaan…).

Vic

 

Kaiken kaikkiaan Vic on hieno päiväretkikohde Barcelonasta. Näin tapaninpäivänä kaupat ja monet ravintolat olivat kiinni, mutta normaalisti kaupunki on eläväinen yliopistokaupunki ja kahviloita riittää. Nähtävää on yllin kyllin sekä kaupungissa että lähiseuduilla ja museoiden ystävillekin on vierailtavaa. Kannatti ajella!

Vic

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

 

37 thoughts on “Tapaninpäivän ajelulla ympäri Kataloniaa – Vic

 1. Hienoa, että siellä on toipuminen vauhdissa ja pääsitte tuulettumaan. Piti kurkata kartasta, että missä kohtaa se Vic olikaan, kun kuulosti niin tutulta ja olihan se meidän keväisellä matkareitillä. Pysähdyttiin siellä pikaisesti, mutta ilman tätä postausta en olisi sitä erikseen muistanut. Hauska idea on nuo QR-koodit! 🙂

  1. Hih, itse asiassa kun googlettelin, että onko joku suomalaisbloggari kirjoittanut paikasta, jotta voisin jakaa linkkiä blogin FB-sivulla, ajauduin sun blogiin! Ei siinä postauksessa ollut mitään Vicistä, mutta kommenteissa oli maininta 🙂

 2. Hienoa, että siellä on toipuminen vauhdissa ja pääsitte tuulettumaan. Piti kurkata kartasta, että missä kohtaa se Vic olikaan, kun kuulosti niin tutulta ja olihan se meidän keväisellä matkareitillä. Pysähdyttiin siellä pikaisesti, mutta ilman tätä postausta en olisi sitä erikseen muistanut. Hauska idea on nuo QR-koodit! 🙂

 3. Kiitos vinkistä. Kivalta kaupungilta vaikuttaa. Pitää varmaan joskus käydä vilaisemassa. Kataloniassa on niin paljon näitä mielenkiintoisia tuntemattomampia sisämaakaupunkeja. Mukavaa myös kuulla kokemuksianne tuosta toisesta Manresasta (vai mikä se olikaan…). En ole ikuna kuullutkaan kyseisestä kaupungista, joten kiinnostavaa kuulla, minkälaisia kokemuksia teillä oli.

  1. Manresastakin on tulossa postaus, vaikka kaupunki jättikin vähän vaisut fiilikset. Koko paikka oli ihan autio ja koska kaikki kaupat olivat kaltereiden takana piilossa, emme tienneet olemmeko keskustassa vai jossain laitakaupungilla, vaikka karttakin oli mukana :). Kirkko oli hieno!

  1. Mä olen monesti etenkin Ranskassa matkaillessa päivitellyt Suomen ja Ranskan pikkukylien ja -kaupunkien eroja. Saman asukasluvun omaava paikkakunta kun voi olla niiiiin erilainen. Esimerkiksi Posiolla on noin 3500 asukasta ja sen keskusta on hyvin, hyvin vaatimaton. Ranskassa sen sijaan tuon asukasluvun kylä olisi jo hyvinkin eläväinen ja sieltä löytyisi viikottaista toripäivää, vanhaa kirkkoa, boulangerietä, lihakauppaa, kapakkaa, ravintolaa… Ehkä syy on tiiviimmässä rakentamisessa: ranskalaisissa tuppukylissä tiiviys pitää kylänraittia elossa ja ihmiset kaupassa käydessään istahtavat kahville, ostavat lehden, ehkä hakevat leipomosta jotain herkkua illaksi. En tiedä, monesti olen sitä ihmetellyt!

 4. Mukavan oloinen pieni kaupunki! QR-koodit on tässä hauska idea, mutta olen monesti miettinyt käyttääkö niitä oikeasti kukaan. Itse en ole koskaan edes kokeillut, enkä ole kuullut tai nähnyt kenenkään muunkaan niitä käyttävän…

  1. Harvemmin noita QR-koodeja tulee kyllä käytettyä. Tänään kokeilin museossa yhtä, mutta enpä muista koska viimeksi olisin ollut jostain niin kiinnostunut, että olisin jaksanut alkaa skannailemaan lisää tietoa 🙂

  1. Kannattaa reissata Espanjassa muuallakin kuin rannikolla. En osaa oikein muusta ESpanjasta sanoa, mutta Katalonia on lyönyt minut ihan ällikällä. Valtavasti hienoja paikkoja! Ja mahtavaa reissuvuotta teillekin!

  1. Tervetuloa! Ihan Barcelonassakin riittää kyllä nähtävää yllinkyllin, mutta jos täällä on jo monta kertaa käynyt aikaisemmin, niin kannattaa harkita päiväretkiä. Vaihtoehtoja kyllä loytyy!

 5. Ihanan näköistä – mä olen katsellut just Barcelonaan lentoja, on ollut aika hyviä tarjouksia alkuvuodelle. Sun blogin perusteella olen tullut siihen tulokseen, että kannattaisi lähteä pistäytymään 🙂

 6. Olipas kivan näköinen kaupunki ja tosiaan roomalaisvaikutteita näkyvissä.
  Katalonian reissu houkutteleen entistä enemmän ja tämäkin olisi mukava mahduttaa reitille… pahus kun on niin monta paikkaa ja maata, joka kutsuu luokseen! 🙂

  Mukava kuulla, että miehesi toipuminen on edennyt näin hienosti, Hyvää uutta vuotta Teille!

  1. Samoin hyvää alkanutta vuotta sinne! Kiinnostavia paikkoja on tosiaan niin paljon, ettei tiedä mihin lähtisi. Meilläkin nämä vuoden 2016 suunnitelmat ovat kovasti mielen päällä, ja joka päivä tulee uusia ideoita mieleen 🙂

 7. Jotenkin valloittava tuo ensimmäinen kuva 🙂 Kaunista seutua näyttää olevan kuvien perusteella, täytyy tuo Kataloniakin ottaa haltuun jossain vaiheessa tätä elämää!

 8. Jaaha, tämäkin on hyvä päiväretkikohde Barceonasta käsin. Pitää pian varmaan olla viikko Espanjassa, kun mielenkiintoiset kohteet vaan lisääntyy, sillä tuokin kaupunki on kyllä suloinen.

  1. No joo, kun muistelen lapsuuteni jouluja Lapissa, niin oli kieltämättä hieman erilaista kuin omien muksujeni joulut täällä :D. Jouluisin oli aina pimeää ja pakkasta, ja ehkä osittain siksi on niin vaikea löytää joulufiilistä täällä etelässä.

  1. Eipä kestä :)! Päiväretkikohteita täällä meillä päin onneksi riittää, tuntuu että vieläkin on vaikka mitä näkemättä, kaikkien näiden vuosien jälkeenkin!

 9. Diggaan myös näistä QR-koodeista, onpa hyvä idea!

  Harmi kun meidän Suomen pienet kyläpahaset ovat kadottaneet osan itseään, eikä niistä monestakaan oikein löydä enää sellaisia elämyksiä. Olisi jotenkin ihanaa kun piilotettuja helmiä olisi muitakin kuin Hanko, Porvoo ja saaristokaupungit. Tai ehkä onkin mutta niistä ei vaan tiedetä. 😛

  Ihanalta paikalta tämä joka tapauksessa näyttää!

  1. Se on kyllä sääli, että Suomessa ei ole montakaan kylänraittia säilynyt viehättävänä, vaan kaikista pikkukaupungeista löytyy niitä hirveitä pellistä rakennettuja liikerakennuksia. Jokunen vuosi sitten tuli telkusta sellainen sarja, jossa näytettiin kuinka Suomen pikkukaupunkien vanhoja taloja on tuhottu uuden tieltä, ja ihan sydäntä särki: niin kauniita rakennuksia ja kokonaisuuksia tuhottiin, jotta saatiin tilaa joillekin rumille hometaloille 🙁

 10. Arkkitehtuuri on kyllä Katalonian suunnalla siistin näköistä eikä Vic ole sillä saralla mikään poikkeus. Elävän kuuloinen pikkukaupunki! Ainakin kun Lohjaan vertaa…

  1. Niinpä, ja vielä jos on aikaa jäädä kahvilaan tai baarin kuuntelemaan paikallisia papparaisia, ja ihan sama vaikka kieltä ei ymmärtäisikään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.