Elämän pienet ilot, Katalonia, Viini

Vuoden paras kuohujuoma

Kun tosiaan kävimme lauantaina ajelulla Sant Sadurní d’Anoiassa päätimme tehdä pikavisiitin johonkin alueen pienemmistä cavatiloista, lähinnä ajatellen joulun ja uudenvuoden pyhiä. Tarkoitus ei ollut varsinaisesti tutustua tilan toimintaan, vaan löytää hyvä laadukas cava juhlissa poksautettavaksi.

Sattumalta teimme erinomaisen valinnan. Jaume Giró i Girón cava Montaner Gran Reserva Brut Nature on valittu vuoden 2015 Guia Gourmet’ssa Espanjan parhaimmaksi kuohujuomaksi!

Kuohujuoma

 

Jaume Giró i Giró on melko pieni cavatila. Omistaja kertoi, että heidän vuosituotantonsa on suurin piirtein sama kuin mitä isot cavatilat kuten Freixenet tuottavat kahdessa päivässä. He tuottavat pääasiassa cavaa, mutta pieniä määriä myös muita viiniä. Me maistoimme roséta ja äänestyksen voittanutta cavaa, ja ostimme kotiin pari pulloa jokaista: punaista, valkoista, roséta ja cavaa.

Kuohujuoma

 

Myymälässä oli hiljaista, joten omistajalla oli aikaa jutella ja kertoa viinitilan toiminnasta. Maistelun lomassa kävimme katselemassa kellareita, joissa on todellakin eri fiilis kuin isojen tilojen cavakierroksilla. Täällä tehdään oikeasti töitä! Kaikki on siististi järjestyksessä, mutta lavastamisen tunnelmaa ei ole.

Kuohujuoma

 

Mukava pieni vierailu kaiken kaikkiaan, ja mikä parasta, meillä on nyt sekä suklaat että viinit jouluksi hankittuna!

Jaume Giró i Giró löytyy osoitteesta Carrer Montaner i Oller 3, Sant Sadurní d’Anoia. Opastettuihin kierroksiinkin on mahdollisuus etukäteen varaamalla.

 

Kuohujuoma

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.