Bloggaus, Käydyt maat

Vuosi 2016 oli täynnä reissuja

Vuosikoosteen aika! Vuosi 2016 oli erittäin aktiivinen: rymysin Katalonian kolkkia, kävin Ranskassa ja Andorrassa monta monituista kertaa, myös Hollannissa, USA:ssa ja Englannissa tuli käytyä ja Suomeenkin ehdin ennätyksellisen usein, peräti kolmesti. Vaelluskengille tuli mukavasti käyttöä, ja hyvin myös syötiin. Kaiken kaikkiaan aika nasta vuosi!

Tässä siis minun VUOSI 2016 tiukassa paketissa! Linkeistä löytyy enemmän juttua paikoista, joissa kävin.

 

 • Tammikuu

Tammikuussa päällimmäisenä tunteena oli kiitollisuus. Samppa loukkaantui marraskuun lopulla vakavasti enduro-onnettomuudessa ja koko joulukuu meni selkäleikkauksesta toipuessa ja jännittäen, että tuleeko miehestä vielä toimintakykyistä. Kaikki joulukuun suunnitelmat peruttiin ja aika kului ensin sairaalassa ja sitten rauhassa kotona. Uuden vuoden jälkeen kävelykyky alkoi olla jo melko normaali ja pahimmat kivut hellittivät, joten pääsimme elämään jokseenkin normaalia arkea, iskän ollessa pitkällä toipumislomalla.

Tammikuun matkakohteita olivat mm.

… Loudenvielle Ranskan Pyreneillä…

Vuosi 2016

 

… Ja kaunis pikkukaupunki Arreau ja UNESCO:n maailmaperintökohde Saint Bertrand de Comminges, myös Ranskassa…

Arreau

 

… Sekä talvinen, luminen Helsinki ja Matkamessut! Melkoinen lumimyrsky ja ihan oikea talvisää!

Vuosi 2016

 

 • Helmikuu

Helmikuussa pääsin vihdoin ensimmäistä kertaa Amsterdamiin, jonne minun piti alun perin mennä jo joulukuussa. Ihana kaupunki, tänne haluan toistekin, ehkä kuitenkin hieman lämpimämpään vuodenaikaan! Kävin katsomassa, miltä näyttää talvinen Vondelpark ja yövyin ensimmäistä kertaa aikoihin hostellissa.

Vuosi 2016

 

Helmikuussa retkeilimme paljon lähiseudulla, miehen ollessa edelleen sairauslomalla. Teimme pienet päiväretket kauniisiin maalaismaisemiin mm. La Garrigaan sekä Gallecsiin. Barcelonassa kävelin sarjamurhaajan jalanjäljillä.

Day trip Barcelona

Daytrip Barcelona

 

 • Maaliskuu

Pääsiäinen oli vuonna 2016 maaliskuussa ja me lähdimme Provenceen katsomaan, että haluaisimmeko muuttaa sinne. Kävimme mm. Aix-en-Provencessa, Moustiers Sainte Mariessal’Occitanen kosmetiikkatehtaanmyymälässä ja Forcalquierissa. Päätimme, että emme muuta Etelä-Ranskaan ainakaan vielä. Barcelonassa on hyvä olla ja asua.

Provence

Aix-en-Provence

 

Maaliskuussa oli myös perinteisen herkkuhetken, Calçotadan aika, tällä kertaa Collbatóssa. Lämmin suositus calçotadalle, jos olet Kataloniassa näihin aikoihin liikkellä, hauskaa hommaa!

Calçotada

 

Ehdimme myös maaliskuussa vähän retkeilemään, mm. Muran pikkukylän ympäristöön.

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

 

 • Huhtikuu

Huhtikuussa saimme harvinaisia vieraita, kun vanhempani tulivat käymään Barcelonassa. Eihän siinä mennytkään kuin seitsemän vuotta, että isäni tuli käymään! Kiertelimme Barcelonan nähtävyyksiä ja kävimme myös Costa Bravalla, Santa Susannassa. Teimme myös pikkuisen risteilyn Tossa de Marissa.

Barcelona nähtävyydet

Tossa de Mar

 

Huhtikuussakin retkeilimme koko perheen voimin ja ystävien kanssa mm. Montsenyn luonnonpuistossa.

Montseny

 

 • Toukokuu

Toukokuussa oli jo perinteeksi muodostuneen mökkiviikonlopun aika. Kävimme isolla porukalla tutustumassa mm. Salt del Molín vesiputoukseen. Hurjimmat kävivät uimassa jäisessä vedessä.

Salt del Molí

 

Barcelonan naapurikaupungissa Badalonassa oli roomalaisjuhlat ja sinnekin ehdimme.

Magna Celebratio

 

Kävimme myös Andorrassa, Llortsin pikkuruisessa kylässä tekemässä vuoden viimeiset mutkamäet…

Llorts Andorra

 

Puigcerdassa ja muualla Cerdanyassa

Puigcerda

 

… Sekä kylpylässä Ranskassa.

Bains de st Thomas

 

 • Kesäkuu

Kesäkuussa, kesälomien alla, jaoin blogissa vinkkejä Barcelonaan. Kiertelin turistin lailla kaupunkia ja istahdin mm. Barcelonan turistibussin kyytiin.

Kävin Poble Espanyolissa

Poble Espanyol

 

Hospital de Sant Paussa

Hospital de Sant Pau

 

… vietin taianomaisen illan Casa Battlóssa

Casa Battló

 

… Ja kirjoitin myös Barcelonan suosikkikohteista lasten silmin sekä Gaudín upeista kohteista.

Blogissani kävi myös vieraskirjoittaja, kun Isosisko kertoi luokkaretkestään Walesin Llandudnoon. Siitä näkee, kuinka ikänsä ulkomailla asunut suomalaislapsi kirjoittaa suomea: hieman virheitä, mutta kyllä siitä selvän saa!

Luokkaretki

 

 • Heinäkuu

Heinäkuu oli reissukuu. Jo kesäkuun lopulla lähdin lasten kanssa Suomeen, jonne lapset jäivät sitten mummoloihin.

Suomessa oli ihanaa! Kävin lasten kanssa Helsingissä ja Suomenlinnassa ja vietimme viikonloppua Lohjansaaressa mökillä. Sää helli.

Mökillä

 

Suomesta lensin Lontooseen, jonne mieheni tuli myös. Ostimme sieltä auton, jonka ajoimme läpi Ranskan ja Espanjan Barcelonaan. Roadtripin varteen mahtui vaikka mitä mm…

Sky Garden

 

Amerikkalaisten hautausmaa ja Omaha Beach Normandiassa…

Amerikkalaisten hautausmaa

 

… Uskomaton, vuorovetten keskelle jäävä kirkko Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel

 

… Euroopan suurin hiekkadyyni Dune du Pilat

Dune du Pilat

 

… Kummalliset, entisaikojen ihmisten tekemät kivimuodostelmat Carnacissa

Carnac

 

… ja Camino de Santiagon varrelta löytyvä Saint Jean Pied de Port.

Saint Jean Pied de Port

 

Heti kun pääsimme kotiin, vaihdoimme vain puhtaat vaatteet laukkuun ja ajoimme San Sebastianiin Espanjan toiselle reunalle.

San Sebastian

 

Ja heti sen jälkeen lähdimme retkeilemään Gavarnieen, joka on taatusti yksi Euroopan upeimpia luontokohteita. Näin murmeleita! Samalla reissuilla tutustuimme myös kauniiseen Vall de Boíhin.

Cirque de Gavarnie

Vall de Boi

 

 • Elokuu

Elokuussa järjestetään perinteisesti Barcelonan upeimmat katujuhlat eli Festa Major de Gràcia. Kävin tietysti tsekkaamassa tämän vuoden koristelut.

Festa Major de Gracia

 

Vietimme myös mukavan rantapäivän Sant Antoni de Calongessa.

Sant Antoni de Calonge

 

Ja karkoitimme Suomi-ikävää vuoristojärvellä.

Vuoristojärvi

 

Elo-syyskuun vaihteessa oli ohjelmassa vuoden paras reissu, ehdoton ykkönen, NEW YORK! Sieltä tein monta postausta, mm. Smorgasburg-ruokamarkkinoista, Top of the RockistaCentral Parkista, Museum of Natural Historysta, High Linesta ja vaikka mistä. Täydellisen onnistunut lomareissu kaikin puolin!

päivä central parkissa

 

 • Syyskuu

Syyskuu oli rauhallisempi, sillä koulut alkoivat ja muutenkin palattiin arkeen. Barcelonassa vietettiin jokavuotista Mercè -juhlaa, joka on minun suosikkitapahtumani Barcelonassa. Paljon esityksiä, katuruokaa ja kaikenlaista hauskaa!

suunnitelmia syksylle

 

 • Lokakuu

Lokakuussa kävimme mm. tutustumassa Segura Viudas -viinitilaan Penedésissä sateisena päivänä.

viinitilavierailu

 

Kokeilimme eri urheilulajeja uudessa Open Camp -”urheiluhuvipuistossa”.

Open Camp Barcelona

 

Kävimme Michelin-tähdellä palkitussa ravintolassa hääpäivä/syntymäpäivälounaalla Costa Bravalla.

Casamar Llafranc

 

Ja mikä parasta: kävimme Englannissa Cambridgessa ja Harry Potter Studioilla!

Harry Potter Studios

Punting

 

 • Marraskuu

Marraskuussa tein blogiretket sekä Montserratin vuorelle…

Montserrat

 

… Että vanhoille viinitiloille Muran lähelle.

Blogiretki Muraan

 

Oman perheen voimin kävimme päiväretkellä mm. Montblancissa.

Montblanc

 

 • Joulukuu

Ja nyt ollaan jo joulukuussa. Vielä on edessä retki vuorille ja rinteisiin ennen vuoden loppua, ja tähän mennessä olemme käyneet mm. retkeilemässä vanhassa pyökkimetsässä Fageda d’en Jordássa ja tutustumassa keskiaikaiseen Santa Paun kylään.

Santa Pau

 

Joulufiiliksen kävin hakemassa jääkylmästä Helsingistä! Nyt on joulutunnelma kohdillaan!

Joululoma Helsingissä

 

Mitenkäs teidän muiden vuosi meni? Jääkö vuosi 2016 plussan vai miinuksen puolelle? Ja jos muuta bloggaajat ovat tehneet vastaavia koosteita, niin linkatkaa kommenteihin, niin käyn lukemassa 🙂

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

8 thoughts on “Vuosi 2016 oli täynnä reissuja

 1. Mä tykkään kovasti näistä vuosikoosteista. Niin omasta reissuvuodesta tehtynä kuin muidenkin koosteista. Siinä aina konkretisoituu se, mitä kaikkea vuoteen onkaan mahtunut. Kun reissut hiipivät vastaan pitkin vuotta, niiden määrä ei tunnu niin suurelta kuin sitten kaikki yhteen kasattuna 😀 Mua vähän harmittaa, ettei Suomen lähialuematkailu tarjoa noin paljon vuoria ja huimaa luontoa kuin siellä. Jos tarjoaisi, niin en varmaan muuta tekisikään kuin seikkailisin siellä. Ja miksihän oon missannut suunnilleen kaikki sun New York -postaukset! Pitääkin ahmia ne heti. Vaikka varmasti vain pahentavat omaa NYC-ikävääni… Niin ja jos mun huima matkailuvuosi kiinnostaa, sen voi lukea tästä: http://www.rantapallo.fi/kerranpoistuinkotoa/2016/12/11/ihan-alyton-reissuvuoteni-2016/

  1. Minustakin näitä on kiva lukea! Seuraan useita (matka)blogeja, mutta kaikkia postauksia ei mitenkään ehdi lukemaan. Näistä koosteista löytyy sitten kivoja lukuvinkkejä, kaikki näppärästi paketissa 🙂

 2. Hieno matkavuosi on sinullakin ollut. Sinä se olikin, joka kertoi innostavia juttuja Ranskan rannikosta. Me kun suunnittelimme, että joku kesä voisi vuokrata huoneiston tai talon jostain sieltä muutamaksi viikoksi.

  1. No meillä oli ihan sama ajatus: miten mahtavaa olisikaan vuokrata talo vaikka pariksi viikoksi Normandiasta. Upeaa seutua ja paljon nähtävää!

 3. hei, nyt vasta ehdin lukea tämän. Kiitos jutuista! Mieleeni jäivät erityisesti murmelit, sinne Pyreneille pitäisi kyllä päästä:) Pilatin dyynillä kävimme mekin, sekin oli hieno paikka!

  1. Nuo dyynit olivat jotenkin ihan käsittämättömät siellä metsän ja meren välissä! Kaikkea kummallista sitä Euroopastakin löytyy 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.