Yleinen

Vuosi 2017 – Mitä kaikkea ehti yhdessä vuodessa tehdä?

Kohta se alkaa tämäkin vuosi 2017 olla lopuillaan, ihan uskomatonta. Ei se ihan höpöpuhetta ole, että mitä vanhemmaksi elää, sitä nopeammin aika kuluu… Vuoteen mahtui paljon kaikkea sellaista, mitä en ole blogissa käsitellyt, syntymää ja kuolemaa, ikäviä uutisia ja suuria ilon hetkiä, mutta koska olen tämä vuoden kirjoittanut blogissani tiukasti vain matkoistamme, koostetaanpa vuoden reissut nyt yhdeksi sieväksi paketiksi, vuosikatsaukseksi.

Selailin reissumuistiinpanojani ja ihan selvä trendi tämän vuoden reissuissamme on ollut pohjoinen ja kylmemmät kelit. Tänä vuonna on ehditty Islantiin, Pohjois-Norjaan, Suomeen, Skotlantiin ja kahdesti Tukholmaan. Olemme pysytelleet Euroopan rajojen sisäpuolella ja onnistuneet joka kuukausi tekemään jotain kivaa, vaikka edes sitten kotikulmillamme. Samppa on ollut todella paljon työmatkoilla, mikä ei onneksi enää pistä koko arkea sekaisin, vaan on oikeastaan ihan kiva juttu. Pitää mielen virkeänä ja saanpahan tuliaisia ympäri Eurooppaa (parmesaania Italiasta, puurohiutaleita ja naistenlehtiä Englannista…).

Vuotta on myös leimannut se, että meillä asuu nyt teini, joka ei välttämättä aina innostu reissuunlähdöstä. Enenevässä määrin olemmekin alkaneet tehdä reissuja ja muita aktiviteettejä pienemmällä porukalla, eikä aina koko perheen voimin. Tämä lisääntynee varmaan jatkossa, kun Pikkusiskokin kyllästyy vanhempiensa seuraan, nyt hän onneksi lähtee vielä innolla meidän mukaamme metsiin, vuorille ja museoihin.

Mutta vuosi 2017: se näytti tältä! Olen linkannut mukaan postauksia kyseisistä reissuista eli jos kiinnostaa nähdä enemmän kuvia tai lukea paikoista tarkemmin, niin linkeistä löytyy lisää lätinää.

 

Tammikuu

Vuotemme alkoi reissulla Tukholmaan. Kävimme tutustumassa siellä suvun nuorimpaan tulokkaaseen ja moikkaamassa jo vanhoja tuttuja perheenjäseniä. Talvinen, jäisen kylmä Tukholma oli kaunis, ja kävimme mm. kuninkaanlinnassa ja kävelyllä Täbyn kaupunginosassa.

Menin alkuvuodesta takaisin toimistotöihin ja kärsin aikapulasta. Tein ihan oman minireissun Barcelonan lähelle Sitgesiin, ihan vaan saadakseni hetken hengähtää ja selvitellä ajatuksiani, ja kävimme myös retkellä mm. Barcelonan lähimetsissä Serralada de Marinassa.

Täby

 

Helmikuu

Helmikuussa toteutui vuosien unelma, kun matkustimme talviloman viettoon talviseen Islantiin. Oli kerrassaan täydellinen reissu: ensimmäisenä yönä ikkunoiden takana piiskasi kunnon lumimyrsky ja koko loppuviikon ajan taivas oli sininen ja maa valkoinen. Näimme revontulia ja paljon Islannin ihmeellistä luontoa. Yksi vuoden huippukohdista!

Seikkailimme myös Barcelonan lähiseuduilla, mm. vanhoilla kasinon raunioilla.

Revontulet

 

Maaliskuu

Maaliskuu oli matkailujen suhteen lepokuu ja hyvä niin. Teimme jälleen retkiä Barcelonan lähiseuduille ja ihan vaan nautimme kevään tulosta kaupungissa. Samppa kävi pitkän viikonlopun verran Rovaniemellä.

Vuosi 2017

 

Huhtikuu

Huhtikuussa vietimme monipuolisen pääsiäisviikon Pyreneillä ja Baskimaalla. Yksi reissun huimimpia paikkoja oli Mont-Rebein kanjoni Kataloniassa ja Baskimaalla ihastutti erityisesti Urdaibain alue. Piipahdimme matkan varrella Ranskan Biarritziin jätskille.

Barcelonassa kävimme markkinoilla (Palo Alto Market) ja suunnittelimme jo kovasti tulevaa kesää.

Urdaibai

 

Toukokuu

Vapun vietimme Katalonian suurimmalla (suomalaisittain silti hyvin pienellä) järvellä Estany de Banyolesilla, ja Eurooppa-päivänä kävimme retkellä Olèrdolan ikivanhan kylän raunioilla. Toukokuussa kävimme myös luontoretkellä ihan Barcelonan lentokentän vieressä, Remolar-Filipinesin luonnonsuojelualueella. Saimme myös vihdoin käytyä Pedralbesin luostarissa täällä Barcelonassa, se on ollut to do -listalla jo vuosia. Ulkoilin myös kahdessa puutarhassa Barcelonassa: Barcelonan kasvitieteellisessä puutarhassa ja salaisessa, vain harvoin auki olevassa Jardins del Baluardissa, jossa pääsin sotilaan kainaloon.

Banyoles

 

Kesäkuu

Kesäkuu alkoi reissulla Mallorcalle parhaassa mahdollisessa seurassa eli Pikkusiskon kanssa. Pikkusisko kirjoitti reissusta postauksen ja yllätyin positiivisesti hänen suomen kielen taidostaan.

Kesäkuussa osallistuin blogimatkalle, joka suuntautui Costa Bravalle. Meitä oli lauma suomalaisia ja ruotsalaisia toimittajia, ja oli aivan huippureissu. Tutustuimme mm. Gironaan ja pieneen somaan Palsin kylään.

Teimme myös pienen ex tempore -reissun Ranskan puolelle ja puksuttelimme läpi kauniin maiseman pienellä keltaisella junalla lounaalle Villefranche de Conflentin muureilla ympäröityyn kylään.

Train Jaune

 

Heinäkuu

Heinäkuu oli reissukuu, sillä meitä kutsui Suomi ja pohjoinen Norja! Suomessa ehdin esimerkiksi Iskelmäfestareille ja Riisitunturille retkeilemään, ja Norja järisytti kauneudellaan. Tromssa oli yllättävän viehättävä kaupunki (parhaimmat näköalat löytyvät Fjellheiseniltä)  ja Pohjois-Norjan maisemat mielettömät. Lyngenin Blåvatnet-järvi oli kirkkaan sininen, Sommarøy-saaren valkohiekkaiset rannat kuin jostain paratiisista ja Senjan saari oli todella kaunis. Mutta kylmä oli!

Paluumatkalla Suomesta Barcelonaan koukkasimme Tukholman kautta. Tutustuimme tällä kertaa kuningattaren linnaan Drottningholmiin ja teimme päiväretkiä autolla Tukholman lähiympäristöön.

Teimme myös alkukuusta mukavan mittaisen kävelyretken Barcelonan lähellä sijaitsevalle vuorentöppyrälle La Molalle.

Senja

 

Elokuu

Elokuussa Barcelona suri Ramblalla tapahtuneen terrori-iskun uhreja.

Siskoni tuli tyttöjensä kanssa käymään ja vietimme riemuloman leirintäalueella Costa Doradalla.

Gavina

 

Syyskuu

Syyskuussa, ennen koulujen ja arjen alkua, vietimme viikon Skotlannissa. Näimme villejä delfiinejä, kävimme linnoissa (mm. Blackness Castle ja Eilean Donan Castle). Ajelimme ristiin rastiin Isle of Skyellä ja tutustuimme Edinburghiin Harry Potterin jalanjäljissä.

Teimme myös syksyisen piknik-retken Barcelonan lähivuorille, mutta lumi yllätti ja maa olikin ihan valkoinen. Hääpäivää juhlistimme huojuvassa Torre d’Alta Mar -ravintolassa.

Eilean Donan

 

Lokakuu

Lokakuussa kärsin ikäkriisistä ja siirryin seuraavalle vuosikymmenelle. Syntymäpäivääni vietin Genevessä Pikkusiskon iloisessa seurassa.

Kataloniassa kiehui itsenäistymispyrkimysten takia, oli yleislakkoa ja monenlaista mielenosoitusta, ja me lähdimme hetkeksi uutispimentoon Andorraan. Ajelimme mm. salakuljettajien salaista reittiä huikeiden vuorimaisemien keskellä.

Geneve

 

Marraskuu

Marraskuussa meillä alkoi kotona iso remontti ja jouduimme kuukaudeksi evakkoon. Se rajoitti tietysti menoja aika paljon, mutta kävimme mm. ihmettelemässä padon alle jäänyttä Sant Romà de Saun kylää sekä tutustumassa Rupitin keskiaikaiseen kylään.

Samppa avasi hiihtokauden ja minä kävin tutustumassa Game of Thrones -näyttelyyn.

Pantà de Sau, Catalunya

 

Joulukuu

Joulukuun alku meni remonttievakossa ja remonttien edistymistä valvoessa. Viikonloppuna pääsimme vihdoin muuttamaan takaisin kotiin kuuden viikon remontin jälkeen ja elämä normalisoituu. Ehdimme jo joulukuusenkin koristelemaan tälle joululle!

Suomi täytti 100 vuotta ja koti-ikävä valtasi hetkeksi mielen. Katse on jo ensi keväässä, jolloin käväisen Suomessa, ja myös ensi kesän ohjelmaan kuuluu Suomenreissu.

Joulukuulle on vielä luvassa reissu Ranskaan, ja siitä tulee varmasti postauksia, sillä maisemissa ei ainakaan ole moittimista. Vai onko kenellekään tutun kuuloinen paikka Carcassonne?

Sellainen oli vuosi 2017. Ei yhtään hassumpi, ainakin monipuolinen ja vaiherikas!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

 

4 thoughts on “Vuosi 2017 – Mitä kaikkea ehti yhdessä vuodessa tehdä?

  1. Kivat kohteet teillä, Islanti ja Norja olivat minullakin tämän vuoden kohteina. Skotlantiin, Baskimaahan ja Pyreneille haluaisin oikein kovasti:)

    Carcassonessa kävin joskus vuonna nolla, kun vanhempani olivat vuokranneet asunnon pienestä keskiaikaisesta Aragonin kylästä Carcassonen läheltä. Ihana pieni kylä, siitä on kivat muistot. Kauppaa siellä ei ollut, mutta boulangerie-auto kilkutti kelloa aamuisin meidän oven takana. Siitä käytiin ostamassa tuoreet patongit ja croissantit.

    1. Ranskan lomiin kuuluu olennaisesti rapsakat patongit, croissantin ja pain au chocolatit, harmi vaan, että itse en voi niitä syödä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.