Andorra, Kylpylä

Yksi päivä Andorrassa

Andorra on sen verran pieni maa, että mikäli auto löytyy ja persaus kestää, niin maan ehtii kiertää mainiosti päivässä. Julkisen liikenteen varassa liikkuminen on hankalampaa, sillä junarataa ei ole ja bussiaikataulujen kanssa voi olla säätämistä. Bensa on kuitenkin halpaa, viime aikoina se on pyörinyt euron litrahinnan molemmin puolin, ja autolla myös pääsee huikean korkealle, kuten vaikka Port d’Envaliraan, josta jo aiemmin kirjoitin.

Päivän aikana ehtii mm. tutustua Andorra la Vellan, maan pääkaupungin, kapeisiin katuihin, kiiltäviin rakennuksiin ja shoppailumahdollisuuksiin. Verovapaana saa edullisemmin tupakkaa, alkoholia, elektroniikkaa ja merkkijuttuja, eikä ostomahdollisuudet lopu kesken!

Ehkäpä kiinnostusta löytyy myös nautiskeluun Caldeassa, Euroopan suurimmassa terveyskylpylässä? Peruslippu on voimassa kolme tuntia eli hyvin ehtii, ja se maksaa tämän postauksen kirjoitushetkellä aikuiselta 34,50 euroa. Altaita on sekä sisällä että ulkona, ja Caldean yhteyteen on tullut myös uusi hyvinvointikeskus Inúu.

Päivä Andorrassa

 

On Andorra la Vellassa myös jokunen nähtävyys. Kaupungin pienestä vanhasta osasta löytyy menneen maailman tunnelmaa ja vanhoja kivitaloja. Sant Esteven kirkko on kaunis, samoin 1500-luvulta peräisin oleva Casa de la Vall.

Päivä Andorrassa

 

Salvador Dalín viisi metriä korkea patsas löytyy aivan kaupungin ytimestä, Plaça de la Rotondalta.

Päivä Andorrassa

 

Kaupungin halki virtaa La Valira -joki, jonka yli kulkee useita siltoja.

Päivä Andorrassa

 

Hieman erilaisia patsaita ovat kaupungin yllä istuvat seitsemän valkoista runoilijaveistosta, joihin syttyy pimeällä värivalot.

Päivä Andorrassa

 

Jokseenkin harmaassa ja ahtaassa Andorra la Vellassa pyörimisen jälkeen on hyvä ajella vuorenrinteitä ylöspäin. Andorran parasta antia ovat vuoristomaisemat ja niiden ihailulle kannattaa säästää aikaa. Tiet ovat kapeat ja mutkaiset, ja niillä ajetaan lujaa eli varovaisuutta tarvitaan..

Päivä Andorrassa

 

Tien varrella on maalaistaloja ja vanhoja kirkkoja, mutta enimmäkseen hotelleja ja hiihtokeskuksia. Paikoitellen on varoituksia tiellä kulkevista lehmistä, ja ihan syystä. Kamera kannattaa olla lähettyvillä, maisemat ovat suurelta osin hienot.

Päivä Andorrassa

 

Andorrassa olen käynyt monet monituiset kerrat aiemmin, ja alkaakin jo tuntua, että maa on jo koluttu joka nurkasta. Aiemmin olen tehnyt mm. postauksen ”5 asiaa, jotka sinun tulee tietää Andorrasta”, ja olkoon tämä Päivä Andorrassa -postaus nyt jatkoa sille!

Päivä Andorrassa

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

2 thoughts on “Yksi päivä Andorrassa

  1. Andorra on varsin sympaattisen oloinen maa. Tehtiin sinne pari vuotta sitten kavereiden kanssa päiväretki, kun oltiin Barcelonassa käymässä. Bussilla pääsi näppärästi Andorra la Vellaan. Puolessa päivässä ehti nähdä kaupunkia juuri tarpeeksi, mainitsemasi kaupungin vanha osa oli viehättävä. Muuten en erityisesti syttynyt kaupungille, mutta niille ympäröiville vuorille kylläkin! Joskus olisi hienoa kierrellä siellä ympäriinsä autolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.